2012. november 20., kedd

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Az a lényeg, hogy legyen jó szaftos, jó mákos.


Hozzávalók:

10 db szikkadt kifli
10 dkg vaj
kb. 6-7 dl tej
20 dkg mák
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd v. 2 cs. vaníliás cukor
5 dkg mazsola

A tejet felforraljuk a vaníliarúd magocskáival, majd beledobjuk a vajat is, és megvárjuk, míg felolvad. Eközben felkarikázzuk a kifliket, és egy mély tálba tesszük. A mákot kikeverjük a porcukorral.
A kiflikre ráöntjük a vaníliás-vajas tejet, és jól elkeverjük. Majd megszórjuk a cukros mákkal és a mazsolával, s ismét jól elkeverjük. Kicsit hagyjuk pihenni, és már ehetjük is.
Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése