A hétvégén felhasználtuk a maradék húsvéti sonkát, kapott egy kis babos-paradicsomos fürdőt, és isteni finomság kerekedett belőle.
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
kb. 25 dkg füstölt-főtt sonka
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 doboz Borlotti bab (sós lében)
1 teáskanál erős paprika krém
bors
sajt a tetejére
A tésztához feltesszük a főzővizet, majd a füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. A nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, és rádobjuk a fokhagymát is.
Majd mehet rá a felkockázott sonka és a paprikakrém is. Kicsit pirítunk rajta, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, melyet kicsit a fakanállal szétnyomkodunk. Erre ráöntjük a leszűrt babot, egyet rottyantunk rajta, végül megszórjuk borssal. Ha kell, sózzuk is. És kész is. A kifőzött tésztát leszűrjük, és összekeverjük a szósszal. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése