Van az úgy, hogy ennénk egy finom levest, de azért az elkészítése ne tartson órákig, és ha lehet, ne legyen vele sok munka sem.
Ma készítettem egy olyan levest, mely a képzeletem szüleménye.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 nagyobb sárgarépa
1 kördobozos füstölt sajtos camping sajt (az egész doboz kell!)
2 dl főzőtejszín
só, bors, 1 db húsleveskocka
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és sárgarépát megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a húsleveskockát és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha megpuhultak, turmixgéppel v. botmixerrel krémesítjük a levest, majd hozzáöntünk 2 dl főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk végül beletesszük a sajtokat. Újra átmelegítjük, hogy a sajt feloldódjon benne, jól elkeverjük és már kész is. Adhatunk hozzá reszelt sajtot, pirított zsemlekockát, de mi csak így natúr formában kanalaztuk be. Nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése