Hozzávalók:
1/2 kg durum csőtészta
60-70 dkg csirke- vagy pulykacombfilé
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg erdélyi szalonna
1 cső csípős zöldpaprika
1 doboz kukorica
1 nagy paradicsom
10 dkg előzőleg megpirított hámozott tökmag
1 mokkáskanál pirospaprika
só, bors
A szalonnát kis csíkokra vágjuk, kevés olajat hozzáadva zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát valamint a felkarikázott csípős zöldpaprikát. Rádobjuk a vékony csíkokra vágott husit, és fehéredésig pirítjuk. Majd mehet hozzá a felkockázott paradicsom, a fűszerek és 2 dl víz. Fedő alatt puhára pároljuk a husit, majd mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a kukoricát is. Legyen jó sűrű a szaftja.
Ha kifőtt a tészta, ráöntjük a ragut, jól elkeverjük, hozzáadjuk a pirított tökmagot. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése