Sajnos, nem tudok ellenállni a kelt tésztáknak, legyen az édes vagy sós. Ezúttal egy langallót hoztam a vállalkozó szellemű konyhatündéreknek.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg főtt burgonya, még melegen áttörve
kb. 50-55 dkg kenyérliszt (függ a burgonyától is)
2,5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
kb. 2,5 dl víz a burgonya főzőlevéből
3 evőkanál étolaj
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A langalló tetejére:
1 nagy doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 fej hagyma - ha lehet, akkor lilahagyma vékonyan felszeletelve
20 dkg reszelt sajt
25 dkg kockázott bacon vagy kolozsvári szalonna
1 csípős zöldpaprika, felkarikázva
A tejfölt kikeverjük a sóval és a borssal, majd belereszeljük a fokhagymát is.
A sajtot lereszeljük, a bacont felkockázzuk, a hagymát pedig nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Ha a tészta megkelt, akkor egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a megkelt tésztát elterítjük benne. Rákenjük a fokhagymás tejfölt, megszórjuk a szalonnával, a felkarikázott zöldpaprikával és a felszeletelt hagymával, végül megkapja a reszelt sajtot is.
Amíg a tészta pihen, előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Majd 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése