Hozzávalók:
1/2 kg eper
15 dkg cukor v. ennek megfelelő édesítő (mi most glukonont használtunk)
1 citrom reszelt héja és leve
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg vaj - olvasztva
2 nagyobb vagy 3 kisebb tojás
2,5 dl natúr joghurt
csipet só.
Az édes morzsához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
Az epret öblítsük le, szárát vágjuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Reszeljük rá a megmosott citrom héját és facsarjuk rá a citrom levét. Adjunk hozzá 5 dkg cukrot v. édesítőt és keverjük jól össze, majd tegyük félre.
A tojásokat keverjük ki a maradék cukorral, majd a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet sót.
A tojásos keverékhez apránként - felváltva - adjuk hozzá a lisztet, a vajat és a natúr joghurtot. Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd ezt a keveréket öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Az elsimított tésztára rakjuk rá a felkockázott epreket. Végül készítjük el az édes morzsát:
A lisztet, a cukrot és a vajat kézzel dolgozzuk morzsás állagúra, és ezt a morzsát szórjuk rá az eper tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése